U RS još 11 osoba pozitivno na virus korona

Aktuelno

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 662 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 11 osoba u Republici Srpskoj.

 

Radi se o osam muških i tri ženske osobe, od kojih su dvije mlađe, šest srednje i tri starije životne dobi.

 

Prema mjestu prebivališta, po dvoje je iz Gacka i Prijedora te po jedno iz Banjaluke, Teslića, Mrkonjić Grada, Istočne Ilidže, Кotor Varoša, Doboja i Drvente

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.394 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 848 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 26.362 osobe.

 

Ukupan broj hospitalizovanih je 102, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 31, a u opštim bolnicama 71.

 

Na Odjeljenju COVID 19 UКC-a RS hospitalizovano je 20 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok su u izolaciji dva pacijenta.

 

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 122.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.471 osoba, a nadzor je završen kod 32.633 osobe.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *