Škole u RS se zatvaraju na četiri dana zbog izbora

Aktuelno

Direktor banjalučke Osnovne škole „Borisav Stanković“ Rade Krecelj  potvrdio je da su od Ministarstva prosvjete dobili dopis u kojem se traži da se izjasne da li je njihova škola određena kao biračko mjesto za predstojeće lokalne izbore u BiH.

 

– Republička uprava civilne zaštite dezinfikovaće prostorije škola, koje budu određene kao biračka mjesta, od 16. do 20. novembra, te će se nastava u ovom periodu organizovati upotrebom Office 365 edukativnih alata ili drugih platformi za učenje na daljinu – navodi se u dopisu Ministarstva prosvjete.

 

Krecelj, koji je direktor škole u kojoj nastavu pohađa 667 učenika, kaže da će nastavnici i đaci do tada biti spremni za nastavu posredstvom Office 365 edukativnih alata.

 

 

– Mi smo već započeli obuku nastavnog osoblja, ali i đaka. Vjerujemo da ćemo do tada biti spremni za takav vid nastave – poručuje Krecelj.

 

On dodaje da u ovoj školi nije zabilježen nijedan slučaj đaka kod kojeg je potvrđen novi virus korona.

 

Gotovo sve osnovne škole u Republici Srpskoj su za svake izbore u BiH služile i kao prostorije biračkih mjesta. Sa srednjim školama je malo drugačija situacija, odnosno manji broj tih škola su biračka mjesta.

 

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini su zakazani za 15. novembar 2020. godine.

 

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *