Šukalo najavio Dan borbe protiv papaka, pa sreo Miću Mićića! (VIDEO)

Aktuelno Politika

Član Izvršnog odbora SDS Banjaluka Boris Šukalo susreo je danas u centru Banjaluke Miću Mićića, gradonačelnika Bijeljine i bivšeg visokog funkcionera SDS, koji je napustio SDS, ušao u koaliciju sa SNSD i osnovao svoju stranku.

 

Ovaj susret dogodio se nedugo nakon pres konferencije na kojoj je Šukalo Govorio o “papcima” u politici koji mijenjaju dresove i predložio da 15. novembar bude “dan papaka” u Republici Srpskoj.

 

Gispođa koja je zauszavila Mićića da ga pozdravi rekla je da je on “semberska veličina” na šta je Šukalo rekao za Mićića da su “slabi ljudi” i semberci koji mijenjaju strane u politici.

 

Sram vas bilo! – rekao je Šukalo Mićiću u odlasku.

 

 

Šukalo je prethodno izjavio da su na desetine poslanika, odbornika ali i političkih stranaka koje su djelovale u opozicionom bloku u Republici Srpskoj, u prethodne 4 godine, promijenili stranu i priklonili se vlasti. On je naveo banjalučku gradsku skupštinu kao jedan od primjera koji potvršuje kako se zahvaljujući političkoj korupciji stvarala skupštinska većina.

 

– Konceptom pretvaranja banjalučke Skupštine u poligon za trgovinu, u poligon za političku prostituciju doživljava potpuni fijasko posljednjih dana. Kažem zato što ankete koje imamo i koje smo dobili na uvid pokazuju da nijedna politička stranka zasnovana na političkim preletačima, tj političkim papcima ne prelazi cenzus u Banjaluci, kazao je Šukalo.

 

On je naveo da praksa izborne kupovine traje još od 2014. godine, i to od stvaranja vještačke većine u Narodnoj skupštini RS, kada je koalicija na vlasti kupila dva poslanika iz redova opozicije, da bi osigurala parlamentarnu većinu.

 

– Vrijeme je da se okonča era papaka, jer je to jedina roba koju je proizvela aktuelna vlast, poručio je Šukalo.

 

On je predlažio da dan kada je objavljen video u kojem tadašnja premijerka, a današnja predsjendica RS Željka Cvijanović potvrđuje kupovinu “papaka”, poslije 15. novembra bude obilježavan kao Dan borbe protiv papaka.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *