Nešić primoran da podnese ostavku u Putevima RS!

Aktuelno Politika

Nenad Nešić, direktor JP Putevi RS podnio je večeras ostavku na tu funkciju. Kako je prenijelo više medija bliskih aktuelnoj vlasti, Nešić je ostavku podnio iz zdravstvenih razloga, On je najavio da će se o tome oglasiti Demokratski narodni savez, partija čiji je odnedavno predsjednik.

 

Kako saznaje Istinito, pravi razlog za Nešićevo naprasno razbolijevanje je žestoka reakcija lidera SNSD Milorada Dodika na njegov nedavni izbor za predsjednika stranke na Izbornoj skupštini DNS, kao i na govor na promociji kanidata u Bijeljini, kada se Nešić oštro obrušio na svoje koalicione partnere, posebno na DEMOS Nedeljka Čubrilovića.

 

Danas je održan sastanak najužeg rukovodstva Republike Srpske, a nastavljen je u zgradi Vlade RS i večeras.

 

Kako je prenio RTRS, predsjednica Željka Cvijanović izjavila je da je sa članom Predsjedništva BiH Miloraadom Dodikom, premijerom Radovanom Viškovićem i ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem razgovarala o određenim kadrovskim rješenjima, te odgovornosti ljudi na važnim pozicijama.

 

– Potrebna je i veća tolerancija i bolja saradnja u okviru koalicionog bloka, kratko je rekla Cvijanović.

 

Dok su večeras ponovo zasijedali najviši funkcioneri RS, istovremeno su se u zgradi Vlade okupili i članovi i Nadzornog odbora JP Putevi RS, koji su čekali povratak Nenada Nešića iz Sarajeva, gdje je trebalo da učestvuje u radu Parlamentarne skupštine BiH.

 

Budući da je Nešić vršilac dužnosti direktora Puteva, njegova smjena nije problematična po pitanju zakonskih procedura, zbog čega aktuelna vlast u v.d. mandatu drži na desetine direktora javnih preduzeća i ustanova.

 

Prema našim saznanjima, Nešić neće biti jedini funkcioner DNS-a koji će ostati bez fotelje, a među prvima bi mu se mogao pridružiti Marko Aćić, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za izbjeglice.

 

– Naš cilj je da budemo prva politička partija u Republici Srpskoj. Ove godine osvajanje 70.000 glasova, a 2022. da budemo na čelu Srpske. Mi ćemo da se izborimo za to, rekao je juče u Bijeljini predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić.

 

Ovakvi politički apetiti Nešića, očito su zasmetali Dodiku koji ga je bukvalno primorao na ostavku.

 

Istinito

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *