ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA
SNSD ubjedljivo vodi u Trebinju, Banjaluci i Bijeljini, Dodiku najveće povjerenje

Aktuelno Društvo

Ako je vjerovati predizbornim istraživanjima javnog mnjenja, političar koji i dalje uživa najveće povjerenje građana je Milorad Dodik, a njegova partija  je favorit u Trebinju, Banjaluci i Bijeljini.

 

Agencija Faktor Plus iz Beograda provela je ispitivanje javnog mnjenja uoči predstojećih lokalnih izbora u tri grada u Republici Srpskoj: Banjaluci, Bijeljini i Trebinju. Istraživanje provedeno od 07. do 14. oktobra, na uzorku od 2000 građana.

 

Na pitanje: Kojoj političkoj opciji biste dali svoj glas? – građani Banjaluke su u 31,3% odgovorili da bi glasali za SNSD, 22,4% za PDP, 11,2% za US, 4,4% za SDS i isto toliko za DNS.

 

 

Građani Bijeljine su se za SNSD izjasnili u procentu od 29,4%, za PDP 11,8%, za US 12,2%, za SDS 6,2%, a za DNS 7,1%. Mićićeva SDS Semberije dobila bi 10,7% glasova.

 

 

U Trebinju bi, po ovom istraživanju, SNSD dobio ubjedljivih 45,3% glasova, US 16,3%, PDP 7,6%, SDS 6,4% a DNS 3,1%.

 

 

Zanimljivo je da Građani koji su se izjasnili u ovom istraživanju, od domaćih političara najviše vjeruju Miloradu Dodiku (38,6%), a da je Nenad Stevandić na drugom mjestu sa 14,8% glasova.na trećem mjestu je Mirko Šarović sa 8,1% glasova.

 

Na pitanje: Da li ćete izaći na izbore? – građani su u 61,2% slučajeva odgovorili sa DA, a u 38,8 su rekli NE.

 

Istinito

 

Tagged

2 thoughts on “ ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA
SNSD ubjedljivo vodi u Trebinju, Banjaluci i Bijeljini, Dodiku najveće povjerenje

  1. Ni rođeni otac Nenada Stevandića ne bi povjerovao u prezentovane rezultate ovog “istraživanja”. Stevadić i bratija dokazano nemaju mjere ni u čemu, pa ni u namještanju rezultata istraživanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *