Jovičić: U DNS je više onih koji neće prodati vjeru za večeru!

Aktuelno Politika

Demokratski narodni savez apsolutno je jedinstven i nikome, pa ni SNSD-u, neće uspjeti da ga podijeli na istočni i zapadni dio, ”dobre i loše momke”, kao što dijele Republiku Srpsku, kaže se u saopštenju potpredsjednika DNS-a Radislava Jovičića.

 

Demokratski narodni savez apsolutno je jedinstven i nikome, pa ni SNSD-u, neće uspjeti da ga podijeli na istočni i zapadni dio, ”dobre i loše momke”, kao što dijele Republiku Srpsku! Кo je unutar DNS-a eventualno dobar ili loš, odlučiće isključivo organi DNS-a i birači na izborima, a nikako SNSD! To uostalom i ne priliči demokratskim društvima, a nadamo se da SNSD ne smatra Republiku Srpsku totalitarnim sistemom u kojoj Кomitet donosi odluke o drugim partijama!?

 

Zanimljivo je da je DNS Istočnog Sarajeva, koji je postao snažan i odlučujući politički faktor na Sarajevsko-romanijskog regiji, odjednom za SNSD postao ”loš, bahat i gramziv”, što govori o SNSD-u a ne DNS-u. Кako to da smo u svih šest opština Istočnog Sarajeva dugogodišnji koalicioni partner SNSD-u i zašto su onda prihvatili našu podršku svojim načelničkim kandidatima, kao i kandidatu za gradonačelnika?

 

Da li smo postali ”loši” zbog izjave poslanika DNS-a iz Istočnog Sarajeva, Aleksandra Glavaša, da su Republici Srpskoj potrebne promjene, ili je SNSD Istočnog Sarajeva možda ”gramziviji” od nas?

 

Na kraju, poručujemo SNSD-u da je DNS preživio mnoge neorektne i niske koalicione udare poput rušenja većine u Prijedoru, papkarenja, pravljenja novih partija, smjene kadrova, pokušaja kadriranja unutar DNS-a, i iz svega smo izašli jači i što je najvažnije – jedinstveni i dostojanstveni.

 

I tako ćemo i nastaviti, snažno i beskompromisno za Republiku Srpsku i srpski narod koja je ispred i iznad svake političke partije i funkcije! Znamo da je to iznenađenje za ”negramzivi” SNSD ali, eto, postoje i oni koji nisu spremni dati vjeru za večeru, niti trpiti pritiske i biti ”privjesak”.

 

U ovom momentu, Republici Srpskoj je potrebna obnova sistema vrijednosti i borba za dostojanstven život svakog čovjeka, i to je naš prioritet, a ne šačica vlasti! – navedeno je u saopštenju potpredsjednika DNS-a Radislava Jovičića.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *