FOTOGRAFIJA KAO DOKAZ
Istina o smrti Smiljane Nikodinović se i dalje krije!

Aktuelno Hronika

Video na osnovu kojeg se može utvrditi brzina kojom se kretao Audi A6, kojim je Aleksandar Dobrić 12. novembra 2017. na banjalučkom Zapadnom tranzitu usmrtio Smiljanu Nikodinović – postoji. Da je vještačen, u izvještaju policije ne bi stajalo da se vozilo, inače u vlasništvu KK Igokea, kretalo brzinom od samo 81 kilometar na čas!

 

Okružno javnom tužilaštvu Banjaluka podiglo je 21. maja 2018. godine optužnicu protiv Aleksandra Dobrića iz Gradiške, koji je vozeći u alkoholisanom stanu 12. novembra 2017. godine usmrtio Smiljanu Nikodinović iz Kneževa. Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu u maju 2018. a presuda je donesena 7. septembra. Dobrić se danas slobodno šeta Banjalukom.

 

Na elektronsku adresu portala Istinito stigla je fotografija sa nadzorne kamere kao dokaz da postoji video snimak koji potvrđuje da je Dobrić vozio daleko većom brzinom od one koju je u svom izvještaju Tužilaštvu navela policija.

 

Snimak nadzorne kamere na Zapadnom tranzitu

 

Podsjećamo, u optužnici protiv Dobrića je navedeno da je u trenutku nesreće vozio 81 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 70 km/h, da se kretao prema kružnom toku i da uopšte nije obratio pažnju na pješaka na kolovozu. U Smiljanu je, bez kočenja, punom brzinom udario u lijevoj saobraćajnoj traci prednjim desnim djelom vozila a potom je odbacio 54 metra dalje gdje je pala na kolovoz i na mjestu ostala mrtva.

 

Dobriću je na teret stavljeno krivično djelo “ugrožavanje javnog saobraćaja” za koje je zakonom zaprijećena kazna od tri do 15 godina zatvora, te kazna zabrane upravljanja motornim vozilom.

 

Kako saznajemo, Aleksandar Dobrić je u posljednje vrijeme viđen u više navrata u Banjaluci, što znači da je – ili odslužio svoju kaznu, ili je u pitanju neki drugi vid pogodnosti u kojem je izrečena kazna duža od boravka u zatvoru.

 

U Okružnom sudu Banjaluka navode da je presuda Aleksandru Dobriću donesena 7. septembra 2018. godine.

 

– Povodom Vašeg upita od 22.9.2020. godine, koji ste dostavili ovom sudu elektronskim putem, obavještavamo Vas da je u navedenom predmetu donesena presuda dana 7.9.2018. godine, a koja informacija je objavljena na našoj službenoj web stranici, međutim, članom 303. Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 53/12, 91/17 i 66/18) je propisna obaveza dostavljanja presude tužiocu, oštećenom, optuženom i njegovom braniocu, te s tim u vezi istu Vam ne možemo dostaviti. Takođe Vas obavještavamo da, na pismeni zahtjev, možete u prostorijama ovog suda izvršiti uvid u istu, navela je u odgovoru portparol Okružnog susa u Banjaluci Slavica Divjak.

 

Aleksandar Dobrić je inače sin bliske rođake lidera SNSD Milorada Dodika, koji je vozio “audi A6”, vlasništvo KK “Igokea”, a prema navodima policije u trenutku nesreće bio stanju srednjeg pijanstva sa 1,86 g/kg alkohola u krvi.

 

Za pokojnu Smiljanu je navedeno da se nalazila u stanju teškog pijanstva sa 2,1 g/kg alkohola u krvi.

 

Kako “srednje pijani” Dobrić, ako nije vozio brzinom od najmanje 120 km/h, kako tvrde izvori Istinito, nije vidio “teško pijanu” Smiljanu Nikodinović!?

 

Ovo je pitanje za nesavjesne policajce, tužioce i sudije!

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *