VJETAR RUŠIO KROVOVE U BANJALUCI
Na porodičnu kuću Radanovića na Starčevici obrušio se krov sa stambene zgrade

Aktuelno Društvo

Orkanski vjetar srušio je krov sa stambene zgrade u izgradnji koji je pao na susjednu kuću na Starčevici i pričinio veliku materijalnu štetu. Ljudskih žrtava nije bilo.

 

Sinoć se, pod naletom jakog vjetra, u Ulici Novaka Pivaševića 32 u banjalučkom naselju Starčevica, srušio krov sa zgrade u izgradnji koju gradi “Lukić invest” i pao na porodičnu kuću Nenada Radanovića.

 

Srećom, u tom trenutku niko se nije našao u blizini, pa nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena znatna materijalna šteta na susjednom objektu.

 

 

Policija je izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj, dok se procjena materijalne štete tek očekuje kadanadležne gradske službe izvrše uviđaj.

 

– Zaista smo u šoku. Krov je pao i probio krov na našoj kući, srušio ogradu, oluke i lastavice, kaže Nenad koji je s porodicom bio u kući u trenutku obrušavanja krova oko 19 časova.

 

U gostima mu je bila i suprugina sestra sa kćerkom,  na čije auto je takođe pao dio krova sa susjedne zgrade i gotovo ga uništio.

 

 

– Svi smo u šoku i pod stresom. Došli smo u hitnu gdje su nam dali injekcije za smirenje zbog visokog pritiska, kaže Radanović.

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će ujutro posjetiti porodicu Radanović, kako bi im iskazao podršku i ponudio pomoć.

 

Banjaluku je tokom dana zahvatilo nevrijeme praćeno snažnim koji je nosio sve pred sobom, rušio stabla drveća i otežavao saobraćaj.

 

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka pozvali su ranije  pravna i fizička lica da blagovremeno preduzmu sve mjere zaštite ljudi i materijalnih dobara. Na području grada je duvao jak vjetar, koji je popodne dostigao brzinu udara od preko 50 kilometara na čas, zbog čega je na snazi bio narandžasti meteoalarm.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *