Stanivuković: Provjeriti dozvole Grand trejda za objekat u centru Banjaluke!

Aktuelno

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zatražio je od Inspektorata Republike Srpske da ovlasti inspektore u Odjeljenju za inspekcijske poslove Grada, da izvrše inspekcijski nadzor nad svim građevinskim dozvolama koje je dobilo preduzeće „Grand trejd“ u vezi sa gradnjom objekta u centru grada.

 

Ovom zahtjevu gradonačelnika, prethodile su brojne prijave građana koje su stizale u Gradsku upravu u kojima imenovani ističu da se radovi na izgradnji poslovnog objekta „Grand trejd“ izvode suprotno izdatim građevinskim dozvolama ili bez prethodno pribavljenih građevinskih dozvola.

 

Uvidom u evidencije Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave utvrđeno je da je taj organ prilikom izdavanja građevinske dozvole za izgradnju predmetnog objekta na traženje Ministarstva za prostorno uređnje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske dana 02.11.2020. godine dalo negativno mišljenje za izmjenu i dopunu lokacijskih uslova.

 

I pored navedenog negativnog mišljenja, Ministarstvo je 06.11.2020. godine izdalo izmjenu i dopunu lokacijskih uslova, odnosno, odobrilo izgradnju suprotnu važećem Regulacionom planu.

 

S obzirom na to da Grad nema informaciju da li je nakon izdate izmjene i dopune lokacijskih uslova Ministarstvo izdalo i izmjenu i dopunu građevinske dozvole za izgradnju, gradonačelnik traži da Inspektorat Republike Srpske pokrene inicijativu za ukidanje ili poništenje po pravu nadzora izdate građevinske dozvole.

 

-Pomenuto preduzeće je, uprkos negativnom mišljenju Odjeljenja za prostorno uređenje, dobilo dva sprata više nego što je predviđeno regulacionim planom. Interesantno je da je Zahtjev za izdavanje rješenja predan 3 dana nakon izbora. Niz procesa ovdje treba ispitati – rekao je gradonačelnik Banje Luke.

 

Gradonačelnik ističe da će tražiti da se ispita ko je i kako izdavao građevinske dozvole i da li je u ovom slučaju sve urađeno u skladu sa zakonom.

 

– Došlo je vrijeme da se dodirnu nedodirljivi i da se stane u kraj raznim lobistima, rekao je gradonačelnik Stanivuković.

 

rtvbn.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *