USVOJEN BUDŽET GRADA BANJALUKA
Stanivuković: Radićemo još marljivije, pošteno i odgovorno!

Aktuelno Društvo

Noćas oko 01.30 časova odbornici Skupštine Grada Banjaluka usvojili su budžet za ovu godinu koji iznosi 150 miliona KM.

 

Budžet koji je predložio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pretrpio je određene izmjene amandmanima SNSD-a, koji imaju za cilj da, kako je rekao Stanivuković, onemoguće rad novoj gradskoj vlasti i blokiraju razvog grada.

 

Skupštinska većina usvojila je amandmane SNSD-a, kojima je predviđeno izdvajanje iz budžeta za pronatalitetnu politiku milion КM i 2,7 miliona КM za jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima.

 

– Uradite kako ste naumili, prepreke koje nam postavljate mi ćemo poštenim i odgovornim radom prevazići. Preživjeli smo okupatore, preživjećemo i vas, kazao je u jednom obraćanju odbornicima skupštinske većine gradonačelnik Stanivuković.

 

Gradonačelnik je istakao da ga neće obeshrabriti to što skupštnska većina predvođena SNSD-om pokušava “obesmisliti njegov rad”.

 

– Radićemo još marljivije, pošteno i odgovorno u interesu naših građana, kazao je Stanivuković.

 

Skupština grada usvojila je i odluku o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području Banjaluke za ovu godinu. Usvojen je i amandman na ovu odluku, koji je predložila skupštinska većina predvođena SNSD-om, da se poreska stopa umanji za 50 odsto, što je za oko četiri miliona manje prihoda u gradskoj kasi u odnosu na prethodne godine.

 

Za budžet su glasali odbornici većine i opozicije.

 

rtvbn/Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *