Opozicija preuzima vlast u Kozarskoj Dubici

Aktuelno Politika

U Kozarskoj Dubici će uskoro i formalno doći do smjene vlasti, nakon što je petoro odbornika SNSD napustilo tu stranku i pridružilo se novoj skupštinskoj većini koju zajedno s njima čine odbornici SDS, PDP, DNS, SP i SDA.

 

Jutros je održan sastanak odborničkih klubova nove skupštinske većine koju čini 15 od ukupno 27 odbornika, a koji su svoje potpise stavili na zahtjev za sazivanje sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica. Novu skupštinsku većinu čini pet nezavisnih odbornika koji su napustili SNSD, četiti odbornika Kluba SDS-DNS, tri obronika PDP, dva SP i jedan SDA.

 

 

Aktuelni predsjednik Skupštine Vladimir Rokić, u skladu sa Pravilnikom o radu ima obavezu da u roku od 15 dana sazove sjednicu, na kojoj će doći do promjene strukture lokalne vlasti.

 

Od lokalnih izbora u novembru prošle godine traje politička kriza u ovoj opštini, koja je kulminirala direktnim miješanjem predsjednika SNSD Milorada Dodika, koji je smijenio dotadašnje rukovodstvo lokalnog SNSD i na čelo stranke postavio Rodoljuba Topića.

 

Inače, SDS i PDP su od konstituisanja skupštine tvrdili da nije ispoštovana zakonska procedura i da je novo rukovodstvo skupštine nelegitimno.  SNSD je uvođenjem u vlast NPS-a Darka Banjca dodatno produbio krizu koja je završila raskolom u u toj stranci i gubljenjem skupštinske većine.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *