Kalabić: U oktobru slijedi definitivna propast SNSD-a!

Aktuelno Politika

Nova politička partija koju najavljuje Drago Kalabić, bivši član Predsjedništva SNSD i nekadašnji poslanik te stranke u više saziva Narodne skupštine Republike Srpske i Parlamenta BiH, vjerovatno će podržati kandidaturu Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske.

 

Ovo za Srpskainfo potvrđuje Drago Kalabić, inicijator formiranja nove partije na političkoj sceni Srpske, a koja bi, prema njegovim riječima, trebalo da bude sastavljena od nekadašnjih istaknutih funkcionera SNSD, kao i ljudi koji baštine socijaldemokratske vrijednosti koje je SNSD, kako tvrdi, napustio.

 

Kalabić, koji je u decembru 2018. izbačen iz članstva u SNSD zbog toga što je, kako se navodilo u odluci Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke, svojim javnim nastupima “prekršio Statut, odstupio od stranačke politike i programa, te narušio ugled SNSD”, za naš portal otkriva da će vrlo brzo, najvjerovatnije u roku od desetak dana, novoformirana partija, sastavljena od disidenata i bivših čelnika SNSD, izaći u javnost sa saopštenjem da podržavaju kandidaturu potpredsjednice PDP, Jelene Trivić, za predsjednika Srpske na predstojećim izborima.

 

– Početkom marta smo u Prnjavoru imali sjednicu Inicijativnog odbora za formiranje nove političke stranke, koja će baštiniti socijaldemokratske vrijednosti koje su nekad krasile SNSD. Budući da je SNSD davno odustao od socijaldemokratije i približio se krajnjoj desnici, pojavila se potreba za novom strankom koja će baštiniti izvorne principe nekadašnjeg SNSD – kaže Kalabić.

 

On, između ostalog, tvrdi da čak i u slučaju da narednih dana njegova nova partija ne završi svu “potrebnu papirologiju” i ne uspije da se prijavi kao učesnik izbora u oktobru, to ih, kako ističe, neće spriječiti da javnosti obznane koje kandidate podržavaju na izborima za predsjednika Srpske, kao i srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

– Odluka o tome biće donijeta narednih dana. Takođe, trebalo bi da u najkraćem roku definitivno odlučimo kako će se naša politička partija zvati. Kako sada stvari stoje, naša politička opcija, gotovo izvjesno, podržaće kandidaturu Jelene Trivić za predsjednika Srpske – kaže Kalabić za Srpskainfo.

 

Takođe tvrdi da je Inicijativni odbor nove stranke “već stupio u kontakt s brojnim nekadašnjim istaknutim funkcionerima SNSD”, a koji su, kaže Kalabić, gurnuti u ćošak kako bi se mjesto napravilo za “poltrone i mediokritete”.

 

– Ako Dodik ponovo progura Željku Cvijanović kao kandidata za neku od dvije najvažnije izborne funkcije, to će biti definitivna propast SNSD – tvrdi Kalabić.

 

U NOVOJ STRANCI POZNATA LICA

 

Iako nije želio da otkrije koji će se bivši visoki funkcioneri SNSD pridružiti novoj političkoj partiji koju najavljuje, Kalabić tvrdi da se radi o ljudima s “visokim moralnim, političkim i profesionalnim integritetom”.

 

– Ne mogu vam reći s kojim ljudima pregovaramo da pojačaju redove naše partije, ali mogu otkriti da se radi o poštenim ličnostima, ljudima za koje se ne vežu bilo kakve afere i koji su donedavno bili najprepoznatljivija lica SNSD. Mislim da nije teško pretpostaviti ko su oni – tajanstven je Kalabić.

 

Istinito/Srpskainfo

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *