Dodik javno priznao da prisluškuje ambasadora SAD! (VIDEO)

Aktuelno Društvo

“I mi njih sad slušamo, ne slušaju samo oni nas. Znam ja šta oni pričaju. To nije bilo moguće prije samo pet-šest godina. Nisi smio pomisliti da slušaš američkog ambasadora, a mi njega samo kliknemo. I mi znamo šta on radi”, kazao je u srijedu naveče na stranačkom skupu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

Dodik je, tako, otvoreno priznao da je agencije iz Republike Srpske prisluškuju ambasadora SAD-a u BiH Majkla Marfija.

 

 

Ovo priznanje je došlo istoga dana kada se ambasador Marfi u Banjaluci sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Dodikovim stranačkim kolegom Draganom Lukačem.

 

 

“Ambasador Marfi sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem i načelnikom policije RS Sinišom Kostreševićem s kojima je razgovarao o bezbjednosnoj situaciji u RS, vladavini prava i značaju borbe protiv korupcije za budućnost RS i cijele BiH”, saopšteno je iz Ambasasde SAD-a svega nekoliko sati prije nego što će Lukačev šef priznati da je “slušao ambasadora SAD-a”.

 

Podsjećamo, Milorad Dodik se nalazi pod sankcijama SAD-a. Američke službe su u utorak objavile da je ruski oligarh Konstantin Malofeev finansirao izborne kampanje Milorada Dodika i njegove stranke SNSD.

 

Istraga.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *