Maričić direktor Poreske uprave RS

Ekonomija

Goran Maričić, preuzeo je danas zvanično funkciju vršioca dužnosti direktora Poreske uprave Republike Srpske, od dosadašnje direktorice Zore Vidović.

Nakon zvanične primopredaje u prostorijama Poreske uprave RS, Vidovićeva je čestititala novom direktoru Maričiću na preuzimanju ove funkcije i naglasila da se nada da će Poreska uprava RS u budućem periodu opravdati svoju ulogu kao jedna od najznačajnih institucija u sistemu državne uprave RS i koja će biti prepoznata kao moderna poreska administracija u koju svi građani Republike Srpske imaju povjerenje.

 

Maričić je prvog dana na novoj dužnosti održao sastanak i sa svojim novim saradnicima u Sjedištu Poreske uprave Republike Srpske, gdje je upoznat sa realizovanim i započetim aktivnostima Poreske uprave RS u proteklom periodu, kao i sa aktivnostima koje su planirane u 2019. godini, saopšteno je iz Poreske uprave.

 

On je rekao da će Poreska uprava RS i u budućem periodu nastaviti svoj razvojni put, odnosno da postane moderna institucija koja će obezbijediti lakše i pravednije uslove poslovanja za sve poreske obveznike, bolji kvalitet usluga, moderan informacioni sistem i efikasnu organizacionu strukturu sa motivisanim, obrazovanim i zadovoljnim kadrovima. Izrazio je uvjerenje da će Poreska uprava RS nastaviti sa pozitivnim trendovima u svom radu, koji su vidljivi posljednjih godina.

 

Inače, Maričić je doktor pravnih nauka, rođen je 1974. godine u Banjaluci, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu 1999. godine i položio pravosudni ispit. Postdiplomske studije završio je 2009. godine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a doktorske studije je završio 2017. godine. Od 2000. godine obavljao je poslove u Vladi Republike Srpske, Zavodu za izgradnju Banja Luka, bio je sekretar ustanove Banski dvor Кulturni centar, direktor Fonda za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, a od 01.11.2007. godine imenovan je za direktora Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske i na tom mjestu bio je sve do preuzimanja funkcije direktora Poreske uprave RS.

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *