Višković: Vlada želi suzbiti sivu ekonomiju

Ekonomija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se Vlada snažno zalaže za smanjenje poreskih opterećenja na primanja radnika i suzbijanje sive ekonomije, ali prije svega za poštovanje zakona i pravnih normi u svrhu poboljšanja poslovne klime i uređenja privrednog ambijenta.

 

Višković je, nakon sastanka u Banjaluci sa delegacijom Privredne komore koju je predvodio njen predsjednik Borko Đurić, rekao da je ova organizacija važan partner Vladi u kreiranju rješenja u domaćoj privredi.

 

Višković je pozvao njene predstavnike da se uključe u izradu Zakona o inspekcijama kako bi svojim prijedlozima doprinijeli povećanju pozitivnih efekata u primjeni tog akta.

 

Premijer Srpske je na sastanku istakao značaj pravovremenog preduzimanja mjera u cilju očuvanja stabilnosti privredne aktivnosti u Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

 

Sagovornici su razmijenili stavove o privrednim kretanjima u Srpskoj u ovoj godini.

 

Sastanku su prisustvovali ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar finansija Zora Vidović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *