Prosječna novembarska plata 917 maraka

Ekonomija

Najviša prosječna plata nakon oporezivanja u području Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 1.414 KM, a najniža u području Građevinarstvo 639 KM, podaci su Zavoda za statistiki RS.

 

Prosječna neto plata isplaćena u novembru 2019. godine iznosila je 917 KM, dok je prosječna mjesečna bruto plata iznosila 1.424 KM.

 

Prosječna neto plata u novembru ove godine u odnosu na isti mjesec lane i nominalno i realno je veća za 4,3 odsto, dok je u odnosu na oktobar 2019. nominalno veća za 0,8, a realno za jedan odsto.

 

U novembru 2019. godine, u odnosu na novembar 2018, najveći nominalni rast neto plate zabilježen je u područjima Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti – 13,3 odsto, Poslovanje nekretninama – 11,3 i Djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvo i ugostiteljstvo – 10,4 odsto.

 

U istom periodu smanjenje plate u nominalnom iznosu zabilježeno je jedino u području Snabdijevanje vodom; kanalizacija, upravljanje otpadom i djelatnosti sanacije životne sredine, 0,5 odsto.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *