“Elektroprivreda RS” će na otpremnine potrošiti 27 miliona maraka

Ekonomija

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” (ERS) Luka Petrović rekao je da će se Pravilnik o stimulativnim otpremninama i ekonomsko-socijalnom zbrinjavanju zaposlenih u elektrodistributivnim preduzećima primjenjivati jedinstveno za svih pet distributivnih preduzeća, a otpremnine će iznositi od 22.000 KM do 50.800 KM.

 

On navodi da će minimalno davanje biti 22.000 KM, a maksimalno 50.800 KM, s tim što može da bude uvećano ako se prijavi neko iz boračkih kategorija ili civilni invalid rada.

 

Petrović je naglasio da u “Elektroprivredi” žele da sve ovo bude urađeno sporazumno i da je sigurno da se već prepoznaju ljudi koji su višak.

 

“Distribucije će ubuduće živjeti samo od svoje mrežarine jer će biti isključivo funkcijsko i državno preduzeće, a nadoknadu za mrežarinu će regulisati Regulatorna agencija za energetiku”, rekao je Petrović.

 

“Elektroprivreda Republike Srpske” zajedno sa distributivnim preduzećima obezbijedila je oko 27 miliona KM koji će biti isplaćeni u dva dijela – prvi odmah nakon potpisivanja sporazumnog raskida ugovora, a drugi u roku do 60 dana od potpisivanja tog sporazuma.

 

Petrović je naveo da će narednih dana na oglasnim tablama u distributivnim preduzećima biti objavljene i nove sistematizacije radnih mjesta.

 

(Capital)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *