Višković apelovao da se ne otpuštaju radnici

Ekonomija

Radovan Višković, premijer RS, nakon sjednice Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi, rekao je da privreda ima štete ali da se ne zna kolike su i kolike će biti.

 

“Pratimo najugroženije segmente u ovom momentu najveće štete čine prevoznici u međunarodnom putnom saobraćaju, zatim proizvodni kapaciteti koji rade sa zemljama EU, turizam, trgovina “, rekao je Višković, dodajući da će Vlada RS analizarati svakog pojedinačnog subjekta izlaziti u susret.

 

Višković je zamolio privrednike da u ovom momentu ne otpuštaju radnike jer će poslije mjesec dana od krize sjesti i razgovarati kako pomoći privrednim subjektima i za određene radnike prihvate neke obaveze.

 

Takođe naglasio je da je 501 privredni subjekat podnio zahtjev za 14.5 hiljada radnika za povrat poreza zbog povećanje palta, za šta će biti potrebno oko 2,5 miliona KM.

 

“Prošli smo sve “probleme” vezano i za transport EU. U ovom momentu i informacijama ljudima iz Privredne komore i Unije udruženja nema nekih značajnijih problema koji se tiču prevoza”, rekao je Višković.

 

“Život ne može i ne smije stati. Privredni ambijent se mora održati u ovim okolnostima. U narednom peridu preduzimaćemo druge mjere i u ovom trenutku ne možemo reći uradićemo to i to kad ne znamo koliko će ovo trajati i kakve će štete biti”, rekao je Višković.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *