Ozbiljni poremećaji na tržištu Republike Srpske

Ekonomija

Vlada Republike Srpske proglasila je postojanje ozbiljnih poremećaja na tržištu Republike Srpske usljed okolnosti nastalih kao posljedica pojave virusa korona, ne objašnjavajući šta to konkretno znači, a Odluka o tome stupa na snagu sutra, otkriva portal CAPITAL.

 

Vlada RS je donijela 9. aprila Odluku kojom se proglašava postojanje ozbiljnih poremećaja na tržištu RS, te zadužuje Ministarstvo trgovine i turizma da preduzme sve neophodne mjere u okviru svojih nadležnosti, a s ciljem obezbjeđenja urednog snabdjevanja tržišta i održavanja stabilnosti cijena.

 

Obavezane su svi gradovi i opštine da u koordinaciji s Ministarstvom trgovine i turizma preduzmu sve neophodne aktivnosti s ciljem otklanjanja postojećih poremećaja na tržištu.

 

“Zadužuje se Ministarstvo finansija da u slučaju potrebe za intervencijom na tržištu obezbijedi neophodna finansijska sredstva za realizaciju aktivnosti u skladu sa ovom odlukom”, navedeno je u Odluci.

 

O donošenju ove Odluke iz Vlade nisu obavijestili javnost, ali ni iz resornog Ministarstva. Isti dan je donesena i Uredba o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena na području RS određivanjem marži u trgovini naftnih derivata, o čemu je javnost obaviještena.

 

Na istoj sjednici prihvaćeni su prijedlozi uredbi sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica i o oslobađanju obaveznog mjesečnog paušala po aparatu priređivača igara na sreću, o čemu je ministar finansija RS Zora Vidović govorila na pres konferenciji.

 

Od Ministarstva trgovine i turizma zatražili smo objašnjenje o Odluci kojom se proglašava postojanje ozbiljnih poremećaja na tržištu RS.

 

capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *