Prijave za pomoć privrednicima za april do 15. maja

Ekonomija

Rok za izradu spiskova za pravna lica i preduzetnike za dodjelu pomoći za april iz Fonda solidarnosti za obnovu RS, produžen je do petka, 15. maja, saopštilo je Ministarstvo privrede i preduzetništva RS.

 

Kako bi se omogućio jednostavniji proces prijave, na veb sajtu ovog ministarstva nalazi se i korisničko uputstvo za prijavu za izradu spiskova.

 

– Podsjećamo, u sklopu aktivnosti Ministarstva privrede i preduzetništva RS usaglašen je jedinstven pristup u načinu izrade spiskova pravnih lica i preduzetnika kojima je odlukama štabova za vanredne situacije zabranjeno obavljanje djelatnosti, koji su prestali sa radom kao posljedica djelovanja pandemije, zbog izgubljenog tržišta, nedostatka sirovina i slično ili posluju sa smanjenim obimom. Aplikacija za prijavu pravnih lica i preduzetnika za dodjelu sredstava za april iz Fonda solidarnosti aktivna je i dostupna na veb stranici Vlade RS na adresi http://prijava.vladars.net – navode iz ovog ministarstva.

 

Poziv za uvrštavanje na spisak za dodjelu sredstava za april iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske je prvi korak za ostvarivanje prava na podršku shodno Uredbi sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

 

Osim ove prijave za dodjelu sredstava, neophodno je da sva pravna lica i preduzetnici koji ispunjavaju uslove propisane navedenom Uredbom, podnesu i pismenu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate Poreskoj Upravi RS najkasnije do 10. juna ove godine.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *