Protestni skup u Banjaluci: Svakom zlu jednom dođe kraj!

BIH Društvo

Na banjalučkom Trgu Krajine održan je četvrti veliki protestni skup Pravde za Davida sa kojeg je ponovo upućen zahtjev institucijama vlasti da se što prije okonča istraga i riješi ubistvo 21-godišnjeg studenta Davida Dragičevića.

Okupljenima se obratio Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, koji je ponovio da je njegovog sina ubila država i zahvalio svima koji mu pružaju podršku da dođe do pravde i istine.

– Zavijam, kumim i molim 241 dan. Tražim pravdu za Davida i za svu djecu, rekao je Davor.

On je naglasio da će pravda za ubijeno dijete stići i poručio da “svakom zlu jednom dođe kraj”.

Nakon njegovog obraćanja puštena je Davidova pjesma “Klinac u getu”, a zatim su upućene brojne poruke koje pozivaju na poštovanje međunarodnih konvencija o ljudskim pravima.

Pročitana su imena stradale djece u BiH, a potom je Danijela Ratešić Došen rekla da Pravda za Davida od međunarodnih organizacija traži uspostavljanje pravne države, jer je, kako je kazala, ovdje bezvlašće.

David Dragičević je bio student elektrotehnike. Rođen je 30. januara 1997. godine u Banjaluci. Nestao je u noći 17/18. marta ove godine. Njegovo beživotno telo pronađeno je 24. marta 2018. godine na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *