Banjaluka: U Budžaku izgradnja hotela od 10 miliona KM

Društvo

Novi vlasnik starog motela „Internacional“ u Banjaluci je kompanija „Ciambella“, koja planira ulaganje od najmanje 10 miliona maraka.

Da li će sadašnji motel rušiti ili nanovo graditi odlučiće građevinski stručnjaci, ali kakva god da bude odluka budući hotelski kompleks na staroj lokaciji biće izgrađen i opremljen po najvišim standardima; imaće bazene, velnes centar i kongresnu salu.

– Riječ je o projektu koji zahtijeva mnogo posla i mnogo novca. Zasad sigurno znamo da će to biti ekskluzivan hotel sa pet zvjezdica plus, sa svim pratećim sadržajima, jer nam nije u cilju da gradimo motel ili hotel niže kategorije – kaže Maja Vučković, direktorka kompanije „Ciambella eksport-import“, dodajući da su već izabrali ime za novi kompleks – „Ciambella Internacional“.

Ona je pojasnila da bi sadašnju, prepoznatljivu liniju objekta voljeli da zadrže, ali da će o tome odlučiti struka.

– Trenutno razgovaramo sa stručnjacima iz oblasti hotelijerstva, koji bi nam mogli biti potencijalni partneri u projektu, bilo da je riječ o franšizi ili ugovorenom poslu. Takođe, pripremamo dokumentaciju za raspisivanje tendera za projekat i nadamo se da ćemo u prvoj polovini naredne godine početi sa radovima – navodi Vučkovićeva, ističući da su, nakon preuzimanja hotela, obavili i određena geološka ispitivanja.

Zelenilo koje okružuje sadašnji objekat će sigurno ostati, jer se, pojašnjava, odlično uklapa u ono što su zamislili.

Do kraja godine planiraju da otkupe i zemljište uz motel, kako bi kompletirali parcelu.

– Pregovori sa oba vlasnika su u završnoj fazi i ne bi trebalo da bude problema oko preuzimanja parcela – pojašnjavaju u „Ciambelli“.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije grada, kaže da ga raduje kupovina i ulaganje u motel „Internacional“.

– Banjaluci odavno treba luksuzni hotel i drago mi je da su kupci to prepoznali. Siguran sam da će hotelski kompleks visoke kategorije turističku ponudu podići na viši nivo i privući bogatije turiste – navodi Barašin.

Dodaje da turizam u najvećem gradu Srpske postaje značajna privredna grana, što obavezuje da sadržaji budu bolji i kvalitetniji.

Površina od 2.000 kvadrata

„Internacional“ se nalazi u Ulici Branka Popovića u naselju Lazarevo. Izgrađen je 1972. godine, a pored objekta motela, kompleks ima 18 garaža i trafostanicu. Prostire se na više od 2.000 kvadrata.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *