Svečana promocija kadeta 19. klase

Društvo

Promocija kadeta 19. klase Jedinice za policijsku obuku Policijske akademije održana je danas u sportskoj dvorani banjalučkog Univerziteta, a u isto vrijeme potpisani su ugovori sa kadetima 20. klase.

Svečanost je počela minutom ćutanja u čast umrlim i nastadalim pripadnicima MUP RS.

Prisutne je pozdravio načelnik Uprave za policijsku obuku, Mile Šikman, i kadetima poželio sve najbolje u budućem radu.

– Kadeti, sad kada se na kraju svog policijskog obrazovanja, a na početku rada u MUP RS, uvjeren sam da ćete opravdati svoj poziv. Vaši rezultati nas uvjeravaju da smo dobili kvalitetnu klasu. Dužnost treba davršite nepristrasno. Društvo i građani od vas očekuju mnogo – rekao je Šikman.

Promociji se prisustvovala i predsjednica Srpske, Željka Cvijanović, kao i resorini ministar Dragan Lukač koji je rekao da mu je čast stajati pred novim mladim snagama koje će se briniti za bezbjednost građana.

– Polažemo nadu da ćete časno nositi uniforme koji ste obukli. Odškolovali smo 212 mladi ljudi koji ce širom Srpske provoditi zakon, kao i 12 onih koji će raditi u Brčkom – rekao je Lukač.

Rekao je je policija ranije školovala po 20, 30 ljudi, ali da su shvatili da će tim tempom policija doći u krizu, te da su uz pomoć Vlade RS uspjeli da to poprave i sad imaju najveću novu generaciju od 326 kadeta pred kojima je godina školovanja.

– Vi ste policajci i kada skinete uniformu, imate ovlaštenja i dužni ste da štite naše građane i kada niste u uniformi. Moraćete da se puno potrudite da bi bili ponos svih nas u Srpskoj – dodao je Lukač.

Prisutnima se obradila i predsjednica Željka Cvijnović.

– Čestima svima, ali i Srpskoj što je dobila ovakav kadar. Vjerujem da ste uložili dosta truda i napora, zaslužujete priznanje, ali to je tek početak određenih izazova. Uvijek sam imala povjerenja u našu policiju – rekla je Cvijanovićeva.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *