Završene javne rasprave o budžetu Banjaluke za 2019.

Društvo

U Banskom dvoru održana je završna rasprava o nacrtu gradskog budžeta za 2019. godinu, koji iznosi 131,6 miliona maraka.

Budžet je predstavila načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar koja je naglasila da je budžet formiran na realnim osnovama i da tokom naredne godine neće biti kratkoročni zaduženja. Ona je podsjetila da je ove godine u kapitalne investicije uloženo rekordnih 31 milion KM, a da je plan za sljedeću godinu oko 18 miliona, sa realnim pretpostavkama da ta cifra bude i veća.

Predstavnici odjeljenja za saobraćaj i puteve te komunalne poslove, govorili su o konkretnim projektima infrastrukture čija realizacija nas očekuje u narednoj godini.

Građani su se interesovali za mogućnosti sporovođenja određenih projekata po njihovim naseljima i uglavnom je riječ o projektima nedostajuće infrastrukture. Predstavnici humanitatnih organizacija koje okupljaju lica sa invaliditetom tražili su povećanje sredstava za prevoz i njegu ovih osoba, dok je predstavnik Udpuženja porodica sa četvoro i više djece predložio besplatne autobuske karte za srednjoškolce i studente iz ove populacije.

Zanimljivo je da su javnoj raspravi prisustvovali i učenici banjalučke Ekonomske škole, kojima je ovo bio jedan od nastavnih praktičnih zadataka.

Inače, na ovoj raspravi prezentovan je i nacrt rebalansa budžeta Grada Banje Luke za tekuću godinu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *