Banjaluka: Preventivno uređenje potoka u Poslovnoj zoni

Društvo

U okviru nastavka aktivnosti na preventivnom uređenju problematičnih korita, u narednom periodu biće obavljeni radovi na regulaciji korita potoka Glogovac u Poslovnoj zoni „Ramići-Banja Luka“.

Javna nabavka za izbor izvođača radova je raspisana ovih dana, a posao je procijenjen na 69.000 KM.

-Poučeni iskustvom iz prošle godine kada je usljed jačih padavina došlo do slabijeg protoka ovog kanala, koji prolazi kroz cijelu Poslovnu zonu i ulijeva se u Dragočajku, odlučeno je da se preduzmu preventivne aktivnosti. Procijenili smo da je potrebno da upravo na dobrobit investitora, obavimo čišćenje i betoniranje ovog kanala – istakli su u nadležnom Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Istovremeno, ovo je nastavak uređenja ovog prostora i stvaranje što boljih uslova za rad privrednika u Poslovnoj zoni.

-Grad želi da zaštiti investitore koji su uložili značajna sredstva za opremanje lokacija i nabavku opreme, te smo s tom namjerom na vrijeme pokrenuli ove preventivne aktivnosti na regulaciji korita potoka Glogovac – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Prema podacima iz Poslovne zone, na ovoj lokaciji trenutno je aktivno 15 investitora koji su u različitim fazama kako izgradnje svojih privrednih objekata, tako i otpočinjanje proizvodnih procesa.

Na ponudi investitorima, uz tri slobodne parcele koje će biti spremne iduće godine, u ovoj zoni je i velika proizvodna hala sa pripadajućim zemljištem i elektro-mašinskom opremom, procijenjene vrijednosti oko sedam miliona KM.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *