Banjaluka: Podržano osam projekata od interesa za zaštitu i spasavanje

Društvo

Grad Banjaluka sufinansiraće osam projekata udruženja građana od interesa za zaštitu i spasavanje usljed pojave prirodnih i drugih nesreća, u ukupnom iznosu oko 24.000 KM.

Projekti su odabrani putem javnog poziva, a odnose se na nabavku i održavanje lične i zaštitne opreme, kao i na stručno osposobljavanje i usavršavanje radi sprovođenja mjera zaštite i spasavanja.

Visina sredstava koja su dodijeljenja po projektu iznose do 3.000 KM, a udruženja su dužna da projekte realizuju na području grada Banja Luka, najkasnije godinu dana od dana dobijanja sredstava.

Prema utvrđenoj rang listi, podržani su projekti: Ronilačkog kluba „Buk“, Vatrogasnog društva „Vrbanja“, Gorske službe spasavanja Banja Luka, Rafting kluba „Kanjon“, Planinarsko-alpinističko-orijentacionog kluba Banja Luka „Paok“, Ronilačkog kluba „Delfin“, Gradske organizacije Crvenog krsta Banja Luka i Spelološkog društva „Ponir“.

Inače, na javni poziv za prijavu projekata udruženja građana, koji je bio otvoren od 24. oktobra do 8. novembra, pristiglo je devet prijedloga projekata od kojih jedan nije ispunjavao propisane uslove.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *