Banjaluka: Petrićevac dobija ambulantu, Lauš mjesnu zajednicu i policijsku stanicu

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić sa predstavnicima preduzeća „Progres gradnja“, „Tekton“ i „Građenje Đurić“ potpisao ugovore o izgradnje ambulante na Petrićevcu i zajedničkog objekta mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu.

– Vrijednost objekta na Laušu, u kojem će biti smještena mjesna zajednica i policijska stanica, iznosi oko 900.000 KM, dok na Petrićevcu, potpisivanjem ovog ugovora, zapravo ulazimo u prvu fazu izgradnje tronamjenskog objekta, u kojem će biti smještena ambulanta porodične medicine, vrtić i mjesna zajednica. Za početak, ulazimo u gradnju amabulante, a vrijednost tog posla iznosi 200.000 KM – rekao je Radojičić poslije potpisivanja ugovora.

Što se tiče Lauša, objekat buduće mjesne zajednice i policijske stanice biće izgrađen na mjestu nekadašnje barake u blizini restorana „Sirano“, na ukrštanju Karađorđeve i Ulice Momčila Popovića. Na istoj lokaciji dogodine će biti izgrađen i kružna raskrnica, koja bi trebalo da znatno rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu grada.

Gradonačelnik je dodao da je riječ o dva velika gradska naselja, te da se svi poslovi obavljaju u kontekstu policentričnog razvoja grada, da se podjednako radi i na gradskom i na seoskom području.

– U pet objekata društvenih sadražaja koje smo uradili u protekle dvije godine može se primjetiti koliko se novih stvari dešava i jedna lijepa i pozitivna atmosfera – rekao je Radojičić.

On je naglasio da će nesmanjenim tempom i dinamikom biti nastavljena realizacija značajnih projekata i u 2019. godini, ističući da se trenutno radi na 25 različitih projekata.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *