Novogodišnji koncerti u Banjaluci kod MSU RS

Društvo

Tri noći velikih koncerata sa regionalnim muzičkim zvijezdama – kruna su ovogodišnje, nove manifestacije pod nazivom „Banjalučka zima 2018/2019“.

Veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika, po uzoru na regionalne centre koji na ovakav način obilježavaju ulazak u novu godinu, počinju u nedjelju 30. decembra, u 21 čas, kada će na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS nastupiti Haris Džinović.

 

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, program počinje u 20.30 časova nastupom Lukijana Ivanovića, zatim u 21.30 časova nastupiće Nikola Rokvić, a od 23 časa pjevaće Željko Samardžić.

 

Prvi dan nove 2019. godine, 1. januara od 21 čas sve Banjalučane i brojne turiste zabavljaće Željko Joksimović.

 

Centralna bina na kojoj će biti održani novogodišnji koncerti, biće na parkingu ispred Muzeja savremene umjetnosti RS. Pred novogodišnje praznike, grad je dodatno i ukrašen, a za Gospodsku ulicu nabavljen je novi nakit koje odaje utisak zvjezdanog neba. I ove godine, slavlje na otvorenom obezbjeđivaće pripadnici Policijske uprave Banja Luka, a angažovane će biti i dežurne službe.

 

Uz koncerte poznatih muzičara, sugrađani i turisti, imaju priliku da posjete atraktivne turističke sadržaje, i to u Parku „Mladen Stojanović“, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i u parkiću kod Narodnog pozorišta RS.

 

Pod sloganom „Banja Luka te zove“, namjera je da se Banja Luka pozicionira kao regionalni centar i da, između ostalog, i kroz novogodišnji program i koncerte poznatih muzičkih zvijezda privuče što veći broj turista.

 

Koji vas sve sadržaji očekuju u okviru „Banjalučke zime“, koje na osnovu ranije provedenog javnog poziva pripremaju banjalučke agencije „Mint“ i „Lucido“, pogledajte u nastavku:

 

„Zimzograd“ – program I program II (Park „Mladen Stojanović“)

 

Banjalučka bajka“ (plato kod Muzeja savremene umjetnosti RS)

 

BeLive“ (plato kod Narodnog pozorišta RS

 

Dječija nova godina

I najmlađi će u 2019. godinu ući raspjevano i veselo. Program dječije nove godine, pod nazivom „Banjalučka bajka“, ove godine biće održan na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS. Početak je zakazan tačno u podne 31. decembra, a program otvara „Šašavi klovn“ koji će djeci poželjeti dobrodošlicu na doček nove godine. U zabavi sa najmlađima potom će se klovnu pridužiti štulaš „Mirormen“, hodajuća atrakcija na štulama sa kostimom od djelića ogledala. Klovna i štulaša pratiće balon šou sastavljen od ogromnih balona od sapunice.

 

Potom će uslijediti dio programa animacija i akrobatskih nastupa. Biće tu zajedničke plesne koreografije sa džinom na štulama, timske igre za sve uzraste djece, performans sa akrobatskom kockom te plesno-akrobatski momenat na svili. U muzičkom dijelu programa učestvuju Bojana Radovanović koja je predstavljala Srbiju na dječijoj pjesmi Evrovozije ove godine i Banjalučanin Danilo Milosavljević.

 

Besplatan javni prevoz

 

U toku novogodišnje noći, biće organizovan besplatan javni prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza. Raspored pogledajte ovdje.

 

Obustava saobraćaja

 

Zbog održavanja manifestacija u okviru novogodišnjeg programa, doći će do obustave saobraćaja u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od hotela „Bosna“ do Ulice Marije Bursać, i to:

 

-30. decembra od 20 časova do 03 časa (narednog dana),

-31. decembra od 20 časova do 03 časa (narednog dana) i

-1. januara od 20 časova do 03 časa (narednog dana).

 

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, stajališta ,,Boska,, i ,,Pošta,, će biti van funkcije jer će autobusi iz smjera Gradskog mosta biti preusmjereni na Kninsku i Vidovdansku ulicu (Stara autobuska stanica).

 

Takođe, dana 31.decembra u vremenu 10.00 – 14.00 časova zbog obilježavanja dječije Nove godine, biće obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Pozorišta do Ulice Marije Bursać, a autobusi će biti preusmjereni Vidovdanskom ulicom (stara autobuska stanica).

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *