Sud poništio smjenu Đorđa Popovića i naložio njegov povratak na čelo RiTE Ugljevik

Društvo

Okružni sud u Bijeljini poništio je odluku Nadzornog odbora RiTE Ugljevik o smjeni Đorđa Popovića i naložio da se on vrati na mjesto generalnog direktora preduzeća.

U presudi Okružnog suda Bijeljina se navodi da je tužba Đorđa Popovića, kojeg je Nadzorni odbor Mješovitog Holdinga ”Elektroprivreda Republike Srpske”, Matično preduzeće a.d. Trebinje Zavisno preduzeće ”Rudnik i termoelektrana Ugljevik” smijenio 15. oktobra ove godine, u potpunosti uvažava i da se poništava odluka o njegovoj smjeni.

Nadzorni odbor RiTE Ugljevik smijenio je Popovića po političkoj direktivi, jer je po mišljenju vrha SNSD-a pripadao “mangupima” u redovima DNS-a, uz zvanično obrazloženje da je u vrijeme njegovog rukovođenja RiTE Ugljevik loše poslovao.

Popović je to negirao, tvrdeći da je odluka Nadzornog odbora nezakonita i da ima političku pozadinu i da je odluka Nadzornog odbora nezakonita. On je najavio da će iskoristiti sve pravne osnove kako bi obustavio tu odluku, što je i učinio.

– Po statutu RiTE, te članu 58. direktor je obavezan da obustavi do izvršenja svaki akt organa preduzeća za koji smatra da je protivan Zakonu i u tome pismeno obavjestiti organ koji je donio predmetni akt, rekao je tada Popović.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *