Nikša pronašao zlatnik u božićnoj česnici

Društvo

U Crkvi Svete Petke u banjalučkom naselju Starčevica danas je održano tradicionalno lomljenje božićne česnice za djecu, a zlatnik sa likom Svete Petke dobio je jednaestogodišnji Nikša Tadić.

– Očekujem da mi ovaj zlatnik donese sreću – rekao je Nikša, koji je učenik šestog razreda Osnovne škole “Branko Radičević”.

U ovom božićnom običaju, u organizaciji Odbora iz Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, učestvovao je veliki broj djece školskog i predškolskog uzrasta.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je novinarima da je ovo jedanaesto lomljenje česnice u banjalučkom naselju Starčevica, a treće u novom hramu.
On je naglasio da je današnje lomljenje česnice posvećeno sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, kojima je poželio da mirno provedu božićne praznike.

– Božić je praznik darivanja. Držimo tradiciju da obradujemo naše najmlađe i dočaramo im radost Božića – istakao je Arlov, koji je tradicionalnim pozdravom “Mir Božji – Hristos se rodi!” čestitao Božić svim vjernicima, djeci i humanim ljudima.

On je pozvao sve ljude dobre volje da do 31. januara pozovu humanitarni broj 1412 za pomoć u liječenju 126 teško bolesne djece i mladih sa teškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji i izgradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Arlov je poklonio Crkvi Svete Petke ikonu Bogorodice sa pozlaćenim detaljima, koju je kao znak zahvalnosti dobio od srpske opštine Zubin Potok.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *