Putevi na području Banjaluke prohodni

Društvo

Svi putevi koji su u Programu rada zimske službe su prohodni. Ekipe zimske službe su na terenu, gdje uklanjaju snijeg u skladu sa prioritetima.

 

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u protekla 24 časa najviše snijega je palo na području Stričića i Pavića, gdje visina snježnog pokrivača iznosi od 40 do 50 centimetara.

 

Podsjećamo da Grad Banja Luka održava ukupno 2.200 kilometara putne mreže, od čega je nešto više od jedne trećine u Programu rada zimske službe.

 

Kako su naveli u nadležnom odjeljenju, u posebnim slučajevima se odobrava i vanredno čišćenje puteva ukoliko je riječ o težoj bolesti i drugim sličnim situacijama koje zahtijevau da se ti putni pravci očiste.

 

Kada je riječ o parkinzima, i oni su razvrstani u tri prioriteta, kao i saobraćajnice. U prvom prioritetu su parkinzi koji se nalaze u samom užem gradskom jezgru, a u drugom i trećem su ostali na kojima se vrši naplata.

 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, u Banjoj Luci će danas preovladavati oblačno, ujutro i prijepodne uz mogućnost za povremeno provijavanje snijega, zatim suvo kako će se zadržati i tokom dana. Vjetar slab i promjenljiv, tokom dana slab sjeverni. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 1°C.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *