Tri nove žrtve od posljedica gripa u Srpskoj

Društvo

Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su tri pacijenta preminula od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.

 

Univerzitetski klinički centar RS prijavio je da je jedan pacijent, srednje životne dobi, koji je bio pozitivan na virus gripa A(H1)pdm09, preminuo od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.

 

Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj prijavila je da je preminuo pacijent srednje životne dobi, koji je takođe bio pozitivan na virus A(H1)pdm09, dok je Bolnica Trebinje prijavila da je pacijent srednje životne dobi preminuo od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.

 

– Podsjećamo da je, zbog dužeg boravka u zatvorenom prostoru i mjestima gdje borave veće grupe ljudi, neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene, kao i higijene prostora u kojem živimo i radimo. Preporučuje se redovno pranje ruku toplom vodom i sapunom, pokrivanje usta maramicom prilikom kihanja i kašljanja, kao i često provjetravanje prostorija. U narednom periodu, posebnu pažnju treba obratiti prilikom posjete pacijentima u bolnicama, kao i osobama smještenim u ustanovama za trajni boravak – saopštili su iz IJZ RS.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *