Banjalučani zaigrali fudbal na snijegu (FOTO)

Društvo

Posljednjih dana snijeg je prekrio grad na Vrbasu, a dok većina građana sa nestrpljenjem čeka toplije vrijeme, grupa mladića je u dvorištu banjalučke Gimnazije ukazala na važnost druženja i bavljenja sportom.

 

 

– Okupili smo se spontano preko društvenih mreža. Dobar dio ljudi se od ranije ne poznaje i ovo je bila idealna prilika za druženje. Spojila nas je žal što su dječija igrališta u Banjaluci sve praznija i što se djeca sve manje raduju snijegu. Smatramo da je to važno jer igra djeci predškolskog i školskog uzrasta pomaže kako u kognitivnom tako u fizičkom razvoju. Baš kao igra u pijesku, snijeg razvija simboličke funkcije, kombinatoriku pa i socijalne kompetencije. Dirnuti smo tom situacijom i smatramo da su djeca prezaštićena i iz tog razloga lišena da kroz igru razvijaju svoju maštu, poručuje nam jedan od okupljenih mladića.

 

 

 

Ostali su anonimni, a kako oni kažu, nisu važna imena, a ni pojedinci, već je ključ svega društvo i kako ga promijeniti na bolje. Druženjem i sportom, za početak.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *