Glasanje o opozivu načelnika Teslića 3. marta

Društvo

Odbornici u Skupštini opštine Teslić donijeli su danas odluku o opozivu načelnika ove opštine Milana Miličevića, a kao datum za neposredno izjašnjavanje građana o tome tajnim glasanjem određen je 3. mart.

 

U današnjoj odluci o opozivu, čija je procedura pokrenuta na sjednici Skupštine održane 27. decembra, navedeno je da Miličević nije “obezbijedio izvršavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, te ne sprovodi odluke Skupštine opštine Teslić i strateška razvojna dokumenta”.

 

Za odluku je glasao 21 odbornik, dok je šest bilo protiv.

 

U skupštinskoj odluci navedeno je da pitanje na glasačkom listiću o kojem će se građani izjašnjavati u postupku za sprovođenje opoziva glasi “Da li ste za opoziv /smjenu/ načelnika opštine Teslić?”.

 

– Glasa se zaokruživanjem ponuđenih odgovora – „Za opoziv“ ili „Protiv opoziva“ – navedeno je u skupštinskoj odluci.

 

Postupak opoziva sprovešće Komisija za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, koju je posebnim rješenjem imenovala Skupština opštine Teslić, a sredstva za finansiranje postupka opoziva iznose 160.000 KM.

 

Odbornici SDS-a najavili su inicijativu za pokretanje upravnog spora protiv odluke o opozivu Miličevića, za koju navode da nije u skladu sa zakonskim propisima.

 

Skupštinska Komisija za izbor i mandatna pitanja ocijenila je da je odluka o opozivu načelnika u skladu sa zakonskim propisima.

 

Izjašnjavanje građana o opozivu načelnika Miličevića zakazano je za 3. mart od 7.00 do 19.00 časova.

 

Na današnjoj sjednici lokalne skupštine raspravlja se o 15 tačaka dnevnog reda.

 

Odbornici će raspravljati i o prijedlogu budžeta opštine Teslić za 2019. godinu, te o njegovom izvršenju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *