Advokatima će danas biti isplaćeno oko milion maraka

Društvo

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da će danas biti isplaćeno oko milion KM advokatima koji brane optužene po službenoj dužnosti, jer je za Srpsku i odbrane po službenoj dužnosti njihova uloga veoma važna.

 

– Skupština Advokatske komore biće održana sutra, a Ministarstvo pravde Republike Srpske je od prethodne Skupštine komore analiziralo potraživanja advokata koji brane po službenoj dužnosti i na svako od pitanja imamo odgovore. U prošloj godini Vlada Srpske je na ime obaveza prema njima uplatila 2,4 miliona KM, a ove godine još 360.000 KM – rekao je Kasipović.

 

On je istakao da je nesporno da postoje obaveze prema advokatima i da neke datiraju od 2010. godine.

 

– Međutim, siguran sam da ćemo do kraja godine u cijelosti izmiriti obaveze prema advokatima i obezbijediti redovnu dinamiku isplate za postupanja po službenoj dužnosti. Sve što je trebalo uradili smo i zato vjerujem da ćemo riješiti ovo važno pitanje – dodao je Kasipović.

 

Advokati u Republici Srpskoj od danas zvanično ne idu na suđenja po službenoj dužnosti. Štrajk će trajati dok im iz budžeta Srpske ne bude isplaćen dug za naknade i nagrade za rad od 4,3 miliona KM, javili su mediji.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *