Banjaluka: Novac za igrališta odobren ali ga još nema

Društvo

Rebalansom budžeta odobren je novac za gradnju igrališta u pet prigradskih banjalučkih naselja, ali su ovi projekti još na dugom štapu.

Uprkos tome što je po 10.000 KM planirano za dječje sadržaje u Piskavici, Potkozarju, Donjim Kolima, Rekavicama i Borkovićima, u savjetima mjesnih zajednica kažu da ih niko iz Gradske uprave nije kontaktirao za početak gradnje ovih igrališta. Većina njih već je uradila projekat i izabrala lokaciju za igrališta, i sada, kažu, samo čekaju pare.

– Zahtjev smo davno uputili i imamo obećanje nadležnih, ali još nas niko zvanično nije obavijestio kada da očekujemo gradnju. Još se pregovara sa zemljoradničkom zadrugom „Agropromet“ da nam daju zemljište blizu osnovne škole za igralište, a planirali smo da tu u budućnosti bude i ljetnja pozornica – rekao je član savjeta MZ Potkozarje Miroslav Piljagić.

Predsjednik savjeta MZ Piskavica Nenad Šibarević, aktuelni odbornik, najavljuje da će tražiti od Grada da im što prije odobre planirani novac. Sami su, kaže, riješili i projekat i zemljište i samo čekaju “amin“ iz Gradske uprave.

– Dobili smo saglasnost „Agroprometa“ da koristimo bez naknade njihovu zemlju u blizini ambulante. Projektom smo definisali izgled igrališta, koje će biti rađeno po uzoru na savremena igrališta u okruženju, sa raznim kanapima za penjanje, i kakvog nema čak ni u centru Banjaluke – pojašnjava on, dodajući da je ogorčen što se ovoliko čeka na radove.

Predsjednik savjeta MZ Borkovići Mirko Blagojević zadovoljan je šta je do sada urađeno u njihovom naselju i poručuje da im, kada bude završeno igralište u blizini škole, ništa više neće trebati.

Iz Odjeljenja za komunalno-stambene poslove poručuju da novac za seoska igrališta „još nije operativan“ i da sve zavisi od punjenja budžeta.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *