Miličević: Građani će reći ko je na pravom putu, ja ili kupljeni odbornici!

Društvo

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević obratio građanima Teslića otvorenim pismom u kojem ih poziva da glasaju protiv njegovog opoziva na referendumu koji će odlukom novouspostavljene skupštinske većine biti proveden 3. marta.

 

Pismo Miličevića prenosimo u cjelosti:

 

Poštovani građani opštine Teslić,

 

Trećeg marta ćete biti u prilici da se na referendumu o opozivu izjasnite o mom dosadašnjem radu. Izjašnjavaćete se o tome da li ste PROTIV MOJE SMJENE (opoziva) ili ste ZA korupciju, kriminal, ucjene, pritiske, za nečasne i nepoštene, za one koji žele da, nakon sto su privatizovali sve, sada hoće da privatizuju i šumu i opštinu i budžet, pa i sve nas.

 

Ja sam načelnik opštine koji na to nikada neće pristati. Ne postoji način da me ucjene kako bi kriminal, korupcija i lopovluk bili cilj nečije političke pozicije. Oni koji rade protivzakonito nikada ne smiju biti ispred građana opštine Teslić. Nisam čovjek koji bi prihvatao bilo čije i bilo kakve ucjene i zbog toga se danas kao načelnik opštine nalazim pred opozivom i zaista potpuno otvorenog srca i čistog obraza izlazim pred Vas. Izlazim pred Vas, prije svega kao čovjek.

 

Ipak, kada budete zaokruživali ZA ili PROTIV, treba da znate ko stoji iza odluke o mom opozivu (smjeni) i šta je njihov konačni cilj.

 

Odgovornost za ovo stanje u Tesliću koje postoji već godinu dana snose pojedini odbornici, odnosno grupa odbornika koja više ne pripada političkim partijama u kojima su bili kada ste ih 2016. izabrali. Sadašnja skupštinska većina zbog toga nije nikakav odraz izborne volje gradjana opštine Teslić kako to oni vole da kažu.

 

Promijenili su stranke, neki radi vlastite koristi, prodavajući svoje odborničke mandate, neki pod prijetnjama, ucjenama i raznim oblicima pritiska i kao takvi su odlučili, da opet iz ličnih interesa, traže opoziv (smjenu) načelnika prije isteka njegovog mandata, pozivajući se na volju gradjana koje su prevarili. Takvi odbornici su smijenili direktore javnih ustanova i načelnike opštinskih odjeljenja i sve njihove odluke o smjenama sud je poništio jer su protivzakonite.

 

Jasno je svima da oni koji nisu mogli da se domognu pozicije načelnika opštine Teslić na redovnim izborima, sada žele da to učine silom, korupcijom, pritiscima, ucjenama. To je sve što znaju. Kupovati. I to tuđim novcem. Vašim.

 

ZATO IM RECIMO DOSTA. RECIMO IM DA SMO PROTIV!

 

PROTIV smo da opštinu Teslić damo u ruke onima kojima je lični interes jedini motiv bavljenja politikom i koji i opštinu Teslić i njen budžet posmatraju samo kao plijen kojim će napuniti vlastite džepove?

 

Ja imam obavezu i odgovornost da to pokušam zajedno sa Vama spriječiti.

 

Poštovani građani,

 

uprkos pritiscima, ucjenama, većina Vas ste ostali prije svega ljudi, dosljedni svojim principima i dali ste mi ogromno povjerenje kako 2012. godine, tako još više i jače, i 2016. godine.

 

Ni danas nemam nikakav problem da provjerim povjerenje naroda, da provjerimo da li sam na ispravnom putu ja ili su na ispravnom putu kupljeni odbornici.

 

Imam obavezu, čak i potrebu, da se oni koji su me birali, a to su građani opštine Teslić, izjasne o mom radu. Ne sumnjam u Vaše opredjeljenje. Uvjeren sam da ćete i 3. marta biti PROTIV moje smjene (opoziva) kako bi ste mi dali snagu da nastavim ovu borbu.

 

Ovde se ne radi o pojedincu, ne radi se o meni, Milanu Miličeviću, koji će i kada ne bude načelnik ove opštine, bilo to za mjesec dana, ili za 5 godina, uvjek stručno, časno, pošteno i najbolje što zna raditi svoj posao ljekara! Ne, ovde se radi o svima nama i o našoj opštini koja je za 6 godina od kako sam načelnik uspjela da se transformiše u perspektivnu lokalnu zajednicu u obimu koji su joj davale okolnosti vremena u kojima se nalazimo.

 

Prva smo opština u Republici Srpskoj sa međunarodnim BFC sertifikatom o povoljnom poslovnom okruženju, naša opština nosilac je niza međunarodnih priznanja za izraziti napredak i razvoj, posebno sam ponosan na priznanje Financial Times-a.

 

Zajedno, uradili smo mnogo. Stavljena je u funkciju i poslovna zona (Lanara) sa izgrađenom kompletnom infrastrukturom u kojoj su vec otvoreni novi proizvodni pogoni. Omogućili smo podsticaje u privredi i poljoprivredi što je rezultiralo povećanjem broja zaposlenih sa 6083 zaposlena 2012. godine na 7940 zaposlenih 2018. godine.

 

Za 6 godina je izgradjeno i osvijetljeno desetine kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, desetine dječijih poligona i sportskih terena u većini mjesnih zajednica, na novoizgrađenu kanalizacionu i vodovodnu mrezu priključeno je više stotina domaćinstava, izgrađena je cijela mreža rezervoara i pumpnih stanica za pitku vodu.

 

Sjetite se kako je grad izgledao prije 6 godina. Izgradili smo potpuno novi prilaz iz pravca Margite, kružni tok na Bariću, pješačke staze na Banji Vrućici, Rudniku, Đuliću, stazu od grada prema Margiti. Pogledajte danas kako izgleda korito rijeke Usore od gradskog mosta.

 

Sjetite se užeg gradskog jezgra, kružnog toka i parka. Šire gradsko jezgro je za 6 godina znatno izgradjeno i modernizovano izgradnjom i asfaltiranjem gradskih ulica, izgradnjom novih stambeno-poslovnih objekata, modernizovane su, rekonstruisane i opremljene mnoge javne ustanove poput sportske dvorane „Radolinka“, Doma zdravlja „Sveti Sava“, dječijeg vrtića „Palčić“, Osnovne škole „Vuk Karadžić“, srednjoškolskog centra, Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Blatnici, vatrogasne jedinice. Teslić je u prethodnih 6 godina bio domaćin čitavog niza kulturnih i sportskih manifestacija, čak i od medjunarodnog značaja kojih ranije uopšte nije bilo.

 

Iako su u prethodnom periodu kada su bili na vlasti, mogli imati pomoć republičkog budžeta i Vlade RS za vrijeme njihovog mandata to nije bio slučaj. Vjerujem da će Vam i sad pričati o budućim kapitalnim ulaganjima u Teslić, koje oni nisu sposobni dovesti, ili jesu u svoje džepove. Jer da je drugačije i da vole svoj grad, odavno bi to učinili.

 

S druge strane, moja spremnost za saradnju sa Vladom RS uvijek je bila prisutna, a biće i ubuduće jer je to obaveza i odgovornost svakog Načelnika opštine.

 

U periodu mog mandata, uradili smo mnogo. I nećemo stati.

 

Ime Teslića se sada spominje sa uvažavanjem. Vjerujem da će tako i ostati. Postigli smo mnogo, i zato ne dozvolimo da nas upropaste lični interesi pojedinaca.

Mi svi zajedno, zbog svoje budućnosti, budućnosti svoje djece, moramo biti hrabri i oduprijeti se pritiscima. Na Vama je da odlučite.

 

3. MARTA IZAĐITE NA REFERENDUM I BUDITE PROTIV OPOZIVA (SMJENE) NAČELNIKA OPŠTINE TESLIĆ.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *