Šeranić razgovarao sa predstavnicima komora

Društvo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić razgovarao je danas sa predstavnicima Komore doktora medicine, Komore doktora stomatologije i Farmaceutske komore RS.

 

Jedna od tema razgovora sa predstavnicima Komore doktora medicine RS bila je program specijalizacije, kako bi se što više prilagodio potrebama zdravstvenih ustanova i bio u skladu sa dugoročnim projekcijama potreba za određenim kadrom u vrijeme kada se suočavamo sa migracijama medicinskog kadra u Evropi.

 

Predstavnici ove komore smatraju da je potrebno više fleksibilnosti sistema i brži odgovor na promjene na tržištu rada, kao i kvalitetnije vrednovanje stručnosti pojedinaca i njihovih iskoraka u uvođenju novih dijagnostičkih i terapijskih procedura.

 

U odvojenom sastanku sa predstavnicima Komore doktora stomatologije RS bilo je riječi o potrebi promocije oralnog zdravlja među učenicima u osnovnim školama i proširivanju kapaciteta, ali i potrebi izvještavanja i evidencijama o stanju oralnog zdravlja stanovništva, saopšteno je iz ovog ministarstva.

 

– Razgovarano je i o budućem razvoju stomatologije u RS i razvojnoj šansi u domenu zdravstvenog turizma naročito zahvaljujući uspostavljenim avio linijama sa Aerodroma Banjaluka – navodi se u saopštenju.

 

Predstavnici Farmaceutske komore RS naglasili su potrebu aktivnijeg učešća u okviru kontinuirane medicinske edukacije zbog potrebe stalne edukacije magistara farmacije kada su u pitanju inovativni lijekovi i terapije.

 

Ministar Šeranić je upoznao predstavnike strukovnih komora o planovima Ministarstva i strateškim opredjeljenjima da se zdravstveni sistem što više približi i prilagodi pacijentu, kako sa aspekta planiranja ljudskih resursa, tako i mreže zdravstvenih ustanova i pozvao predstavnike komora na partnerski odnos u tom procesu.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *