Banjaluka: Na Petrićevcu javni radovi od 2,2 miliona KM

Društvo

Naselje Petrićevac ovog proljeća se pretvoriti u veliko gradilište, nakon što će, gotovo istovremeno, početi realizacija dva velika javna projekta vrijedna više od 2,2 miliona KM.

 

U okviru investiocionog ciklusa, pod nazivom „Banja Luka se gradi“, 27. marta počinje izgradnja ambulante porodične medicine, u okviru planiranog višenamjenskog objekta u koji će u budućnosti biti smješteni i mjesna zajednica i vrtić.

 

– Izgradnja ambulnate porodične medicine predstavlja prvu fazu realizacije planiranog tronamjenskog objekata u koji će, tokom druge i treće faze, biti smješteni i drugi pomenuti sadržaji. Za ambulantu je urađen projekat, izabran je izvođač radova – preduzeće „Tekton“, a ukupna vrijednost projekta izgradnje ambulante je oko 210.000 KM – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

 

Prema urađenom projektu, u objektu će biti smještene tri ambulante sa pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom sa recepcijom.

 

– Ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom. Svaku od cjelina moguće je zasebno graditi, a mi posao počinjemo gradnjom ambulante – dodao je načelnik Bilčar.

 

Mještani Petrićevca su dugo čekali na početak gradnje objekata različitih društvenih sadržaja, a pogotovo ambulante jer se trenutno usluge porodične medicine i laboratorijske dijagnostike stanovnicima Petrićevca pružaju u dotrajalom i neuslovnom objektu.

 

– Izgradnjom novog objekta ambulante porodične medicine, dobićemo namjenski prostor za ambulantu, a time bi se riješio i problem pristupa objektu građanima, kolima hitne pomoći, te licima sa invaliditetom – kazali su stanovnici Petrićevca.

 

Nešto ranije, odnosno 20. marta, na lokaciji kod tzv. Žutih zgrada na Petrićevcu počeće realizacija jednog od najvećih saobraćajnih projekata u ovoj godini – izgradnja savremene saobraćajnice u pravcu Motika, jednog od najbrže rastućih prigradskih naselja. U gradnju prve ovog projekta, koji predviđa izgradnju 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, u što će biti uloženo više od dva miliona KM.

 

Saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar, fekalnom i kišnom kanalizacijom i javnom rasvjetom.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *