U Istočnom Sarajevu protest zbog malverzacija u Rektoratu

Društvo

Članovi Unije studenata, okupljeni ispred Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, istakli su da nemaju ništa protiv raspisivanja novih izbora za članove Studentskog parlamenta, ukoliko to bude obavljeno u skladu sa republičkim zakonima, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

 

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dušan Simanić iznio je niz tužbi koje će biti uručene Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

 

Neke od njih su, kako je navedeno, zloupotreba službenog položaja, masovno ispisivanje studenata za Univerziteta, dokaz o plagiranju radova, zbog iskorištavanja položaja rektora u svoju ličnu promociju.

 

– Već smo predali tužbe protiv rektora Pašalića i generalnog sekretara Ravijojle Đuričić specijalnom Tužilaštvu u Banjaluci, a danas ćemo to uraditi i Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu – naglasio je Simanić.

 

Dodao je i da će prijave biti podnijete i Etičkom komitetu Univerziteta zbog miješanja dekana u autonomiju studenata.

 

– Mi smo svi ovdje prolazni, ovaj Univerzitet je vječan i on mora biti stub razvoja Republike Srpske – istakao je Simanić.

 

Unija studenata Republike Srpske optužila je rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevu Pašalića da je prouzrokovao nemar i zapuštenost na Univerzitetu te da sa generalnim sekretarom, iako je novi rektor izabran krajem decembra, pokušava da zadrži poziciju zarad ličnih interesa.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *