PDP predao dvije inicijative banjalučkoj gradskoj upravi

Društvo

Gradski odbor PDP Banja Luka u posljednjih par dana predao je dvije inicijative Gradskoj upravi Banja Luka, obe u sklopu akcije „Život je prioritet“.

 

Radi se o incijativi za izgradnju trotoara u ulici Ivana Gorana Кovačića koju je vodio aktivsta Ivan Begić, te inicijativi za regulisanje raskrsnice u Ramićima i Dragočaju čiji je pokretač bio predsjednik GO PDP Banja Luka Draško Stanivuković. Na obe lokacije ukupno je prikupljeno više od 2.500 potpisa građana.

 

– Prioriteti za sanaciju neke ulice se određuju prema broju članskih karti u toj ulici, naravno članskih karti vladajućih stranaka. Što je žalosno- rekao je Begić, dodajući da se boriti da se, umesto toga, prioriteti određuju prema stručnim procjenama, istinskoj potrebi i broju stanovnika.

 

Predlagači inicijative uputili su i zahtjev da se ove inicijative nađu na dnevnom redu Skupštine kao i obraćanje Skupštini grada.

 

– Ako ne možete da zaustavite odlazak ljudi u potrazi za boljim životom, onda imate bar sredstava da zaustavite da stanovništvo gubimo na ovako opasnim prelazima. Bolje je i jedan kružni tok manje, a jedan ljudski život više, poručio je kategorično Stanivuković.

 

Skupština grada je zakazana za 10. april, saopšteno je iz PDP-a.

 

rtvbn.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *