Upravama civilne zaštite uručeno 11 terenaca

Društvo

U okviru projekta EU za podršku i unapređenje rada sistema Civilne zaštite, nadležnim upravama Civilne zaštite u BiH uručeno je 11 novih terenskih vozila vrijednih više od 250.000 evra.

 

Pet vozila uručeno je Federalnoj upravi Civilne zaštite, a šest Republičkoj upravi Civilne zaštite.

 

Nabavka novih vozila omogućena je u okviru projekta “Kupovina nove opreme za unapređenje rada sistema Civilne zaštite u BiH”, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

 

Timovi za zaštitu i spasavanje većinu vremena provode na terenu, u teškim uslovima i na neprikladnom terenu. Nova vozila će unaprijediti mobilnost i rad timova za civilnu zaštitu u BiH, a biće korištena za prevoz radnika uprava za civilnu zaštitu, opreme, spasilačkih pasa, kao i za druge terenske aktivnosti, navodi se u saopštenju.

 

Civilna zaštita pruža pomoć građanima u slučajevima elementarnih nepogoda i drugih nesreća, stoga je neophodno da ima odgovarajuću i specijalizovanu opremu, dodaje se u saopštenju.

 

S tim ciljem, EU je izdvojila milion evra za nabavku nove opreme, uključujući vozila koja su uručena juče, a koja će upravama Civilne zaštite u BiH biti dostavljena do kraja godine, navode iz Delegacije EU.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *