Banjaluka: Od 3. maja obustava saobraćaja na dijelu puta Motike – Petrićevac

Društvo

Od petka, 3. maja od osam časova biće potpuno obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, saobraćajnice koja povezuje Petrićevac i Motike i to na dijelu od „žutih zgrada“ do Banijske ulice, zbog izgradnje navedene saobraćajnice.

 

– Autobusi javnog prevoza putnika će biti preusmjereni iz smjera Motika u Ljevčansku ulicu, zatim na Majevičku do Njegoševe ulice i dalje postojećom trasom. U Ljevčanskoj ulici će u cilju bezbjednog saobraćanja autobusa biti zabranjen saobraćaj, osim za autobuse i stanare navedene ulice, a vozači će moći da koriste druge alternativne saobraćajnice poput Banijske ulice i ogranke. Stanovništvo Motika i Petrićevca se moli za strpljenje i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja – rekli su u Gradskoj upravi.

 

Izgradnja Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića započeli 23. marta.

 

Predviđena je izgradnja 1,2 kilometra izgradnje saobraćajnice na potezu od tzv. “žutih zgrada” do objekta „Pavlović tursa“. Po projektu, gradi se moderna saobraćajnica širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, kao i javnom rasvjetom.

 

Dosadašnja saobraćajnica u Ulici kralja Aleksandra je bila neuslovna i dotrajala, te je odlučeno da se ide u potpunu rekonstrukciju odnosno izgradnju nove saobraćajnice.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *