Milion maraka od Srbije za izgradnju zgrade opštine

Društvo

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović izjavio je da je u ovoj godini planirana izgradnja nove zgrade opštinskog administrativnog centra, za šta se od Srbije očekuje pomoć od pola miliona evra.

 

Mlađenović kaže da očekuje potpisivanje ugovora za odobrenih 500.000 evra za tu namjenu od sredstava Srbije, koja je za ovu godinu odobrila 9,3 miliona evra za pomoć opštinama u Republici Srpskoj.

 

“Ukupni iznos investicije izgradnje zgrade opštine je 2,3 miliona KM od kojih milion obezbjeđuje Srbija, a nedostajućih 1,3 miliona obezbijediće opština uz podršku Vlade Republike Srpske”, pojasnio je Mlađenović.

 

Prema njegovim riječima, Srbija je izgradila most “Bratoljub” na Drini, između LJubovije i Bratunca, u šta je uloženo 4,5 miliona evra i to je najveća i najznačajnija pomoć koju je pružila bratunačkoj opštini.

 

On je istakao da je prošle godine sredstvima Srbije od 100.000 evra obavljena rekonstrukcija Osnovne škole “Vuk Karadžić” u ovom mjestu.

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će ovog mjeseca biti održan sastanak svih načelnika iz Srpske i nekoliko opština iz FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom sa visokim zvaničnicima Srpske i Srbije o realizaciji dosadašnjih i daljoj saradnji na realizaciji budućih projekata.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *