Poplavljeni magistralni i lokalni putevi, opasnost od odrona i klizišta

Društvo

Na magistralnom putu Jajce-Bihać zbog izlivanja rijeke Jošavke zaplavljena je jedna kolovozna traka u mjestu Jezero, u dužini od oko 50 metara, pa se vozila propuštaju naizmjenično jednom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

 

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne.

 

U Novom Gradu, na lokalnom putu Urije-Šuća, zbog izlivanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.

 

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Miloševo izlila se rijeka Vrbanja i poplavila jednu saobraćajnu traku, tako da se saobraćaj za sada odvija otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

Nivo vodostaja Vrbanje raste i uskoro se očekuje da će na ovom lokalitetu saobraćaj biti potpuno obustavljen, navode iz AMS Republike Srpske.

 

Zbog aktiviranja klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj u mjestu Crna Rijeka na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš.

 

Zbog izlivanja rijeke Usore na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Banjaluka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

 

Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

 

Takođe zbog odrona, otežano jednom trakom saobraća se na magistralnom putu preko prevoja Borja, na skretanju za Hajdučke vode.

 

Na regionalnom putu Kneževo-Turbe u mjestima Borak i Imljani odroni su očišćeni i saobraćaj se sada odvija nesmetano.

 

Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

 

Zbog izlivanja vode na kolovoz otežano se saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, na skretanju za Jošavku i na regionalnom putu Čelinac-Dubrava Stara u mjestu Grabovac i Bojići.

 

Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz AMS upozoravaju na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

 

Obilna kiša otežava i usporava odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, navode iz AMS i apeluju da se vozi maksimalno oprezno i da se vožnja prilagodi trenutnom stanju na putevima.

 

Na području Federacije BiH zbog veće količine vode u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *