Završena dezinfekcija u Tesliću

Društvo

Već danima čistimo smeće i mulj koje je voda nanijela. U pomoć su nam priskočili rodbina i komšije. Sada kad je i dezinfekcija završena, sigurnije se osjećamo, kažu mještani Gomjenice kod Teslića.

 

– Pomoć je dobro došla, normalno da se brinemo. Voda je bila puno prljava, nanos je bio veliki – kaže Đoko Despić iz Gomjenice.

 

Dezinfekcija je završena i u Stenjaku, Gaju, Žarkovini i Vrelima. Već tri dana ekipa Higijensko-epidemiološke službe teslićkog Doma zdravlja obilazi poplavljena domaćinstva. To je, kažu, preventivna mjera, kako ne bi došlo do širenja zaraznih oboljenja.

 

– Trenutna higijensko-epidemiloška situacija u opštini Teslić je za sada stabilna. Moraju se ukloniti sve, namještaj, predmeti koji su došli u kontakt sa prljavom vodom. Da se obezbijedi kompletno čist prostor u domaćinstvu da se može izvršiti proces dezinfekcije – kaže šef Higijensko-epidemiološke službe DZ Teslić, dr Stojan Smiljanić.

 

Sve za dezinfekciju priprema i Janja Babić iz Slatine. Kaže da joj je voda uništila prizemlje kuće i pomoćne objekte. S obzirom da živi sama, ima pune ruke posla.

 

– Sporo ide, kako koga nađem, tako radim. Moram čistiti. Šta da radim, ne mogu leći u pijesak i mulj. Moram sebi naći sklonište gdje ću leći – kaže Janja Babić iz Slatine.

 

Sistematska preventivna dezinfekcija u Tesliću trebala bi biti uskoro završena. Ekipa doma zdravlja sutra će obići poplavljena domaćinstva u Slatini, Rudniku, Donjem Ruževiću i Kamenici.

 

(ATV)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *