Neispravno više od polovine pregledanih vozila

Društvo

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška utvrdili su tehničku neispravnost kod 64 od 113 kontrolisanih vozila, dok ih je šest upućeno na vanredni tehnički pregled.

 

Kontrola je obavljena juče od 8 do 15 časova u okviru akcije “Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontroli tehničke ispravnosti vozila”, saopšteno je danas iz Policijske uprave Gradiška.

 

Tokom akcije je evidentirano i 11 drugih prekršaja, a vozačima je izdato ukupno 75 prekršajnih naloga.

 

Vozač vozila koje nema ispravne uređaje za upravljanje i zaustavljanje, pneumatike i uređaje za spajanje vučnog i priključnog vozila biće isključen iz saobraćaja i kažnjen od 100 do 300 KM.

 

Kaznom od 40 KM biće sankcionisan vozač koji upravlja vozilom koje nema ispravne propisane ostale uređaje ili opremu kao što su svjetlosno-signalni uređaji, uređaji za davanje zvučnog signala i drugi.

 

Policijska uprava Gradiška apeluje da učesnici u saobraćaju poštuju zakonske propise, a posebno na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode osobinama i stanju puta, te da u saobraćaju upravljaju tehnički ispravnim vozilima da bi vlastitu i bezbjednost drugih građana podigli na viši nivo.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *