Sud odbio vratiti Milakovića na direktorsku poziciju

Društvo

Okružni privredni sud u Banjaluci donio je presudu kojom odbija tužbeni zahtjev Nedeljka Milakovića, a koji je sudskim putem tražio da bude vraćen na mjesto direktora banjalučkog “Gradskog groblja”, te da mu to javno preduzeće isplati 14.000 maraka odštete, plus zatezne kamate.

 

Prema presudi, koja je u posjedu “Nezavisnih”, tužbeni zahtjev Milakovića je neosnovan, te se on obavezuje da na ime troškova postupka isplati “Gradskom groblju” blizu 3.800 maraka.

 

Milaković je, podsjetimo, sa pozicije direktora “Gradskog groblja” smijenjen 27. jula prošle godine, a tužbom, koju je podnio već 6. avgusta, pokušao je pobiti odluke Nadzornog odbora preduzeća kojim je rukovodio. On je, pritom, naveo da postupak njegovog razrješenja nije u skladu sa zakonom i Statutom.

 

“Predložio je da sud donese presudu kojom će poništiti Odluke sa sjednice NO ‘Gradskog groblja’ od 27. jula 2018,”, navode iz Okružnog privrednog suda u Banjaluci, te dodaju da vrijednost spora iznosi 21.000 maraka.

 

Sud, međutim, nije utvrdio da su ispunjeni uslovi za poništavanje odluka donesenih na vanrednoj sjednici NO “Gradskog groblja”.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *