Dom “Rada Vranješević” o hapšenjima i prostituciji

Društvo

Iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci saopšteno je, povodom policijske akcije “Klub”, da su rukovodstvo i stručne službe ove ustanove preduzeli sve mjere s ciljem zaštite djece i da su kontinuirano sarađivali sa policijom.

 

– Naša ustanova je u kontinuitetu sarađivala sa policijom i sve eventualne sumnje na zloupotrebu djece i mladih koji borave u Domu ili neprimjerene radnje prema njima odmah su prijavljivane i procesuirane u saradnji sa policijskim službenicima, te su preduzimane mjere u skladu sa instrukcijama – saopšteno je iz Doma za djecu i omladinu “Rada Vranješević”.

 

U ovoj ustanovi kažu da su preduzete neophodne mjere s ciljem očuvanja emocionalne stabilnosti djece i mladih, kao i prevencije razvoja društveno neprilagođenih oblika ponašanja, naročito imajući u vidu stresna i traumatična iskustva koja su prethodila izmještanju djece iz porodica porijekla.

 

– Obezbijeđene su sve potrebne mjere i resursi s ciljem njihove zdravstvene i socijalne zaštite. Apelujemo da mediji prilikom izvještavanja uvažavaju zaštitu prava na privatnost i dostojanstvo djece i mladih, te da imaju u vidu rizik od dodatnog traumatizovanja, kao i potencijalne stigmatizacije štićenika koji borave u Domu – dodaje se u saopštenju.

 

Policija je juče uhapsila 11 lica u operativnoj akciji pod kodnim nazivom “Klub” usmjerenoj na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge i navođenjem na prostituciju.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *