Banjaluka: Za vodovod u Rekavicama 409.000 KM

Društvo

Izgradnja vodovodne mreže podsistema Rekavice 1, u okviru regionalnog vodovoda „Banjica“, trebalo bi da počne uskoro. Poslije više neuspješnih tendera, ovih dana konačno je izabran izvođač ovih radova vrijednih oko 409.000 KM.

 

Putem javnog tendera kao najpovoljniji izabrana je grupa ponuđača kojeg čine preduzeća „Niskogradnja“ i „Kors“.

 

Kako su naveli iz resornog odjeljenja, novi podsistem će se sastojati od novog dovodnog, potisnog i dijela novog distributivnog cjevovoda, nove pumpne stanice i rezervoara, a postojeća distributivna mreža na dijelu koji ima problem u vodosnabdijevanju bi bila prespojena na nove dijelove podsistema.

 

Formiranje ovog novog podsistema je jedna od mjera za poboljšanje snabdijevanja vodom MZ Rekavice 1, do koje se došlo poslije urađene detaljne analize kompletne mreže.

 

Podsjećamo da se problem vodosnabdijevanja na ovom području javlja u ljetnom periodu, kada se poveća potrošnja vode, zbog čega dolazi do značajnog pada pritiska u dijelovima mreže.

 

-Time naselja koja se nalaze na višim nadmorskim visinama ostaju bez vode ili su pritisci suviše mali, te je isporučena količina vode neznatna. Ovaj problem je posebno izražen u Rekavicama, gdje domaćinstva u ljetnom periodu mogu imati vodu samo u noćnim satima, odnosno uz česte redukcije – pojasnili su u nadležnom odjeljenju.

 

U nastojanju da domaćinstva Rekavica konačno dobiju stabilno vodosnadbijevanje i u ljetnom periodu, još prošle godine pokrenute su aktivnosti na poboljšanju vodosnabdijevanja stanovništa Mjesne zajednice Rekavice 1. Nažalost, više puta su ponavljani postupci javne nabavke za izbor izvođača radova.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *